SM: Dan Turističke organizacije

Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica obeležila je svoj dan, 31. oktobar, kada je, 2008. godine osnovana ova turistička organizacija. U prostoru vinskog podruma u zgradi Zavoda za zaštitu spomenika kulture, zaposleni u toj ustanovi ugostili su predstavnike grada, ustanova i preduzeća, kao i brojne saradnike i prijatelje koje su stekli kroz godine postojanja i rada.

– Naše nastojanje je da što bolje promovišemo naš grad, da ga konačno pozicioniramo na vodeće mesto kao turističku destinaciju na mapi, pre svega Srbije, ali i van granica naše zemlje. Mi to kao grad zaslužujemo, jer smo grad sa bogatom kulturno-istorijskom tradicijom, sa prirodnim resursima, sa raznolikošću, što će nam u narednim godinama biti najvažniji cilj, rekla je direktorica Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica Svetlana Sabo, dodavši da će se raditi i na oživljavanju postojećeg projekta Plava linija i drugim projektima koji će upotpuniti turističku ponudu grada.

Direktorica JP Urbanizam Sremska Mitrovica Mirjana Vašut izrazila je veliko zadovljstvo saradnjom koja se razvija i gradi. Prema njenim rečima, saradnja između dve kuće koje su mlade je proistekla iz jedne zakonom propisane obaveze, a to je da se, na osnovu donetog Zakona o nacionalnim parkovima, izmeni Prostorni plan predela posebne namene Fruške gore, koji je jedan od osnova za izradu planske dokumentacije u našem gradu, pre svega Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana grada.

– Rodila se ideja i akcija pod nazivom Urbanizam i turizam. Turizam je privredna delatnost ovog grada koja se razvija na osnovu statističkih planova koji su ovde na snazi. Strateški ciljevi se odnose na velike stvari, a sve velike stvari moraju da se sastoje iz malih stvari, iz nekih mozaika. Ti mozaici bi trebali jednog dana u budućnosti, na leđima generacija koje će sprovoditi te planove i nastaviti naš rad, da budu delovi jedne velike slike koja će se daleko videti i biti prepoznatljiva, rekla je Mirjana Vašut.

Najavljena je i nova turističko-informativna brošura iz oblasti verskog turizma u kojoj će biti predstavljeni manastiri Fruške gore koji se nalaze na teritoriji Sremske Mitrovice, a to su: Kuveždin, Petkovica, Šišatovac i Bešenovo.

tn

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*