Slankamenački Vinogradi: 14. Pudarski dani

U malom sremskom selu pored Dunava u kome živi oko 200 Slovaka, Slankamenačkim Vinogradima, u subotu je održana  tradicionalna manifestacija  14. Pudarski dani. Organizator Mesna zajednica Slankamenački Vinogradi pripremila je i ove godine bogat program.

U 15 časova počelo je takmičenje u kuvanju najbolje riblje čorbe, zatim za najbolje vino i najlepši pudarski štap- Pudarku. Za razliku od proteklih godina, ove se odazvao  nešto manji broj takmičara. Kvalitetna riblja čorba se „krčkala“ u četiri kotlića, a kvalitet nije izostao.

Oko 16 časova služena je sveta liturgija u seoskom hramu, dok su sat vremena kasnije gosti mogli da uživaju u nastupima KUD-ova iz Slankamenačkih Vinograda, Stare Pazove i Bačkog Petrovca. Udruženja žena sa teritorije opštine Inđija, u okviru Etno izložbe, prikazala su sve čari različitosti srpske i slovačke kulture i starih zanata. Nije izostao ni tradicionalni, Pudarski vatromet nakon čega su prisutni, do kasnih večernjih sati, uživali u koncertu zabavne muzike.

Pokrovitelji 14. Pudarskih dana su Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i javna preduzeća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*