S. Pazova: Pokrajinski premijer Igor Mirović obilazi radove

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović obišao je radove na potoku Patka-Budovar u Starim Banovcima i nedavno izgrađenom kružnom toku na državnom putu drugog reda kod bazena na ulazu u Novu Pazovu. Pokrajinski premijer tom prilikom je istakao zadovoljstvo prema načinu  na koji se realizuju projekti u opštini Stara Pazova i najavio i dalju podršku Pokrajine.

Tokom posete opštini Stara Pazova pokrajinski premijer Igor Mirović najpre je boravio u Novoj Pazovi , gde su nedavno završeni radovi na izgradnji kružnog toka na delu državnog puta drugog reda. Zatim je, zajedno sa predstavnicima lokalne samuprave, obišao i radove na potoku Patka-Budovar u Starim Banovcima koji su počeli 1. avgusta i trajaće do početka decembra.

Projektnim rešenjem potrebno je zaštiti priobalje , izgraditi novu ustavu za odbranu priobalnog dela naselja od visokih voda Dunava, ističu predstavnici Voda Vojvodine i napominju da  vrednost radova koji se izvode na potoku Patka – Budovar iznosi 48 miliona dinara.

Opština Stara pazova može da se okarakteriše kao trenutno najveće gradilište u Sremu, što potvrđuju brojni projekti koji su realizovani i koji se trenutno realizuju na teritoriji te sremske opštine, a među njima su i oni koji su bili tema današnje posete pokrajinskog premijera. Kako kaže prvi čovek opštine Stara Pazova, u ovom trenutku već imaju nekoliko značajnih projekata sa već obezbeđenim dozvolama, čiji je početak realizacije samo pitanje dana.

Predsednik Vlade Vojvodine tokom obilaska opštine Stara Pazova najavio je i dalju pomoć toj lokalnoj samoupravi pri realizaciji značajnih projekata istakavši da su prošle godine, između ostalog, finansirali projekat kompletne rekonstrukcije objekta ŠOSO „Anton Skala“ u Staroj Pazovi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*