Škole za sada neće biti zatvarane zbog korona virusa

Svi skupovi u zatvorenom prostoru  u kojima prisustvuje preko 100 ljudi biće zabranjeni, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije, gde je zajedno sa infektolozima rekao i da škole za sada neće biti zatvorene. Biće pojačana kontrola graničnih prelaza poručio je predsednik Vučić i dodao da je naš najveći problem puna zaštita zdravstvenih radnika, koji će imati posebne stimulacije kada ova situacija prodje.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 11.03.2020. godine testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi korona virus. U Republici Srbiji je do 8 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva COVID 19. Do 8 časova 11. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Sremu za sada nema nijedn prijavljen slučaj korona virusa, a od juče je gradjanima na raspolaganju i call centar gde mogu saznati sve pojedinosti oko COVID-a 19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*