Saopštenje GO SNS Šabac

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je poverenik za Šabac Boban Birmančević Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića zbog teže povrede prava građana da budu blagovremeno i istinito obavešteni o rezultatima glasanja za odbornike skupštine grada.
Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.
U ovom gradu građani vrlo dobro znaju ko je Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato je za nas glasalo više od 30000 građana. Šapčani takođe znaju i ko su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i njihova lopovska družina. Zato su  i izgubili izbore, ocenio je Birmančević i podsetio da je predsednika GIK-a imenovala upravo Zelenovićeva gradska vlast.
U kontroli izbornog procesa učestvovalo je više od 2000 članova biračkih odbora, ali i akreditovanih posmatrača, kao i predstavnika stranih ambasada i niko nije imao nijednu primedbu na tok izbora, podsetio je Birmančević i naglasio da je u zapisnicima sa 100 biračkih mesta na samo tri mesta konstatovano da je bilo primedbi.
Ironija je u tome, da je samo jednu primedbu podneo član biračkog odbora iz Zelenovićeve stranke, a posebno je zanimljivo da je u samom izbornom danu, sada već bivši gradonačelnik, Nebojša Zelenović iz sata u sat saopštavao kako izbori protiču u najboljem redu i bez nepravilnosti. Problemi su se pojavili tek kad je Zelenović video rezultate i shvatio da je izgubio vlast u Šapcu, ocenio je Birmančević i naglasio da će Srpska napredna stranka svim pravnim sredstvima braniti izbornu volju građana.
Narod je na izborima rekao svoje, a narodna volja je za nas svetinja. Šapčani su nam ukazali poverenje. Nećemo ih izneveriti, poručio je na kraju poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević na konferenciji za novinare.

Izvor: Saopštenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*