Apel policije uoči novogodišnjih praznika

Žena poginula u saobraćajnoj nesreći

Uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, iz Policijske uprave Sremska Mitrovica apeluju na građane da ne remete javni red i mir i da ne ugrožavaju svoju i bezbednost drugih osoba izazivanjem tuče i učestvovanjem u tuči, upotrebom pirotehničkih sredstava a posebno, pucanjem iz vatrenog oružja.

Pripadnici policije obavljaće pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti na gradskim trgovima i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja.

Saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, posebno vozača motornih vozila, na koje apelujemo da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, naročito zabranu vožnje pod uticajem alkohola i zabranu vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta.

Podsećamo građane da je zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava (petardi, vatrometa, itd) u zatvorenom prostoru, na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, u prevoznim sredstvima, u blizini zapaljivih materija.

Zabranjena je prodaja pirotehničkih sredstava deci i maloletnim osobama.

Apelujemo na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od uličnih , na pijacama i uličnim tezgama, koja su često sumnjivog kvaliteta. Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a nelegalna pirotehnička sredstva oduzeta.

Za vreme praznika, građani će moći u hitnim slučajevima da predaju zahtev ili podignu ličnu kartu, pasoš, saobraćajnu ili vozačku dozvolu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*