Ruralni centar „Sova“: Sadnice za maturante

Predstavnici učenika završnih razreda Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ danas su posadili po jednu sadnicu u školskom dvorištu, u znak sećanja na dane provedene tokom školovanja. Podržimo ovu akciju, koja je postala tradicionalna i obogatimo školsko dvorište zelenilom. Darodavac stabala je Ruralni centar “Sova” iz Sremske Mitrovice. Ispred škole akciju vodili su nastavnici Dimitrije Dukić i Branislav Vuletić.

– Svako drvo ima svoju posvetu, učenici odlaze, uspomene i stabla ostaju da svedoče o jednoj generaciji. Jubilarna godina škole i nova generacija koja stasava, želimo im puno uspeha u nastavku školovanja i profesionalnog angažovanja – reako je ispred škole profesor Branislav Vuletic

Ruralni centar „Sova“, u okviru projekta NAGE – Zagovaranje za zelenu ekonomiju, koji sprovodia Balkanska mreža za ruralni razvoj, uz akciju sađenja upoznao je učenike sa projektnim ciljevima, aktivnostima, principa zelene ekonomije, zagovaranja, kao i sa važnosti da se pređe sa linearne na cirkularnu ekonomiju. Učenicima i nastavnicima je podeljen informativni promotivni materijal sa projekta. 

– Razlog zašto smo se odlučili da ponovimo sađenje leži u tome da su sve sadnice koje smo prethodnih godina sadili u školskim dvorištima  održavane i predstavljaju značajna staništa za ptice i skromno doprinose smanjenju CO2 u našoj lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se kako prethodnim donatorima, sadašnjim i budućim koji će nam omogućiti da svaki maturantski razred posadi bar jednu sadnicu i da svoj doprinos ozelenjavanju grada. Pozivamo sve zainteresovane privatne i javne donatora ukoliko su zainteresovani da podrže našu aciju „Sadnice za maturante“ i da nas kontaktiraju kako bismo zajedno iskordinisali akciju tokom proleća – poručuje Marko Cvijanović iz Ruralnog centra „Sova“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*