Kanalizaciona mreža kod Rigovog mlina u Rumi

Opština Ruma i JP „Vodovod“ započeli su radove na dogradnji kanalizacije otpadnih voda sa crpnom stanicom na lokaciji „Rigov mlin“.

Izvođač je kompanija „BORad“ iz Sremske Mitrovice, a radove su danas obišli načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma Dušan Ljubišić i direktor JP „Vodovod“ Slobodan Stanić.

Zbog izgradnje novih proizvodnih pogona u tom delu Rume lokalna samouprava je krajem prošle godine i najavila pokrivanje tog dela grada kanalizacionom mrežom.

– Predsednik Mančić je najavio u drugoj polovini prošle godine da ćemo pomoći domaćeg investitora „Dag Co“, koji se obratio lokalnoj samoupravi sa molbom da se za potrebe njihovog novog proizvodnog pogona koji grade, ovde izgradi i kanalizaciona mreža. U budžetu lokalne samouprave za ovu namenu je izdvojeno 3,3 miliona dinara. Ceo posao je poveren našem „Vodovodu“. Ovo je nastavak prakse koju Opština Ruma ima, a to je da pomažemo ne samo strane već i domaće investitore, izjavio je Ljubišić.

Vrednost ugovora je 3.285.360 dinara sa uračunatim PDV-om, od čega je 1.549.440 dinara predviđeno za izgradnju potisne kanalizacije, 1.537.920 dinara za izgradnju crpne stanice, a 198.000 dinara je uloženo u projektnu dokumentaciju, kazao je direktor JP „Vodovod“ Slobodan Stanić.

– Vrednost javne nabavke je 3.285.360 dinara, ali postoje još dodatni troškovi, morali smo trasu da izmenimo, naišli smo na nekoliko betonskih stubova, tako da će ukupna vrednost radova biti nešto veća. Dodatne radove finansiraće „Vodovod“ iz svojih sredstava. Po završetku radova preuzećemo održavanje ovog dela kanalizacione mreže koja ima svoju podstanicu i u ovom delu voda koja stiže iz fabrike obuće biće pod pritiskom, jer je ovo zemljište najviša kota. Radovi će biti završeni za tridesetak dana, jer očekujemo opremu koja stiže iz inostranstva za samu podstanicu, napomenuo je Stanić i dodao da je ukupna dužina kanalizacione mreže oko 350 metara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*