Рума у потпуности прелази на гас као енергент за грејање

Општина Рума наставља са преласком на економичнија и еколошки прихватљивија горива, па је тако у току поступак избора извођача радова за изградњу производно дистрибутивног система даљинског грејанња сектора “Центар Југ” у Руми, као и за реконструкцију и доградњу топловода бруто површине 24 метра квадратна.

 

“Још један вид борбе за заштиту животне средине, пре свега чистоће и квалитета ваздуха. Учешћем на овом конкурсу и добијању средстава комплетна Рума прелази, тј. већи део изузев једне котларнице која ће бити само резервног карактера, прелази са мазута на коришћење гаса”, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Процењена вредност набавке је скоро 20 милиона 380 хиљада, а 15 милиона је за ову намену добијено од Министарства заштите животне средине. Надлежни указују на еколоше и еконосмке бенефите преласка са мазута на гас.

Подсетимо, Рума је током протеклог периода изградила и две нове котларнице – котларницу Тивол и котларницу Солидараност, те ће изградњом Котларнице Центар Југ прелазак на гас у систему даљинског грејања бити у потпуности заокружен.

Весна Самарџија

Фото / архива