На усевима у Срему нема већих штета од града

Временски услови у овом периоду су веома нестабилни, а град је већ у појединим деловима Србије нанео велику штету пољопривредним културама. У Срему већих штета од града на срећу није било, а како би пољопривредници били сигурнији у своју производњу многе локалне самоуправе су и ове године набавиле противградне ракете. Међу њима је и општина Рума, која је купила 34 противградне ракете, за шта је из буџета издвојено близу милион и по динара.

 

У румској општини су И ове године издвојили близу милион и по динара за набавку 34 противградне високо дометне ракете Траyал. Купљене су високо дометне ракете „ТРАYАЛ“ и то 17 ракета домета 7.300-7.900м и 17 ракета домета 6.100м, које су уручене Министартву унутрашњих послова, које ће МУП накнадно дистрибуирати противградним станицама у Општини Рума.

 

Рецимо још и то да је у румској општини у склопу пројекта модернизације девет противградних станица аутоматизовано, а локална самоуправа сваке године издваја и додатна новчана средства за стимулацију противградних стрелаца.Поред тога општина Рума већ годинама уназад субвенционише премије осигурања пољопривредника, што је још један вид подршке паорима у том делу Срема.

Златко Марковиновић

Фото/ Илустрација