Ruma: Ruski film Ana Karenjina-sećanja Vronskog

Do 25. oktobra u rumskom bioskopu prikazuje se film Ana Karenjina-sećanja Vronskog. Projekcije su u 19.oo i 21.oo a ulaz je 200 dinara.
Drama režisera Karena Šahnazarova traje 138 minuta i u njoj glume Elizaveta Bojarskaja, Kiril Grebešnikov, Vitalij Kiščenko. Evo i kratkog sadržaja:

1904. Rusko-Japanski rat. Mandžurija. Glavni hirurg ruske vojne bolnice, spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom. Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine da mu je baš on spasio život jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. “Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine”. Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin, Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost, i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*