Ruma: Rumljanka u zlatnom timu Evropskog prvenstva u salsi

Rumljanka  Ivona Ognjenović deo je pobedničkog tima plesne škole Ritmos del Mundo iz Beograda koji je pobedio na Evropskom prvenstvu u salsi, održanom 29. jula u Štutgartu. Ivona pleše salsu nekoliko godina a na takmičenja izlazi od samog početka bavljenja plesom jer se njen talenat odmah očigledno isticao. U Beogradu igra salsu otkako je počela da studira španski jezik i književnost.  Pored još nekoliko entuzijasta- ljubitelja plesa, Ivona je zaslužna za to što  se u našem gradu Rumi održavaju časovi salse već nekoliko godina jer se, zajedno sa instruktorom Igorom, trudi da okupi ekipu i održi uvek zanimljiv i dinamičan čas salse.

Iako u malom gradu kao što je Ruma, još uvek ima dosta onih koji vole salsu ali se stide da je zaigraju, rumska grupa salse može da se pohvali činjenicom da uči korake i figure ovog popularnog plesa, ni manje ni više, nego od evropskih prvaka Ivone i Igora!

Festival na kom su Ivona i Igor bili u pobedničkom timu zove se Ruedafestival,  održava  se  od 2009. godine i okuplja najbolje plesače širom sveta te predstavlja jedno od najozbiljnih takmičenja na svetskoj salsa sceni. Ove godine učešće je uzelo 12 timova iz ukupno 10 zemalja, od kojih je jedan došao  baš iz Latinske Amerike – iz Čilea.

Samo nekoliko meseci ranije, isti tim plesne škole Ritmos del Mundo iz Beograda učestvovao je na takmičenju International Rueda de Casino u Belgiji, odakle su se, takođe, vratili kao pobednici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*