Ruma: Prvi rumski polumaraton 26.avgusta

Prva polumaratonska trka u Rumi biće organizovana 26.avgusta ove godine sa početkom u 17 časova. Tako se i ovaj grad, prvi u Sremu, priključuje masovnom trendu organizovanja polumaratonskih trka, koje osim unapređenja sporta i zdravih stilova života, unapređuje i razvoj turizma. Za najbolje trkače obezbeđene su vredne nagrade, a ovo je prilika da se Ruma prikaže sav turistički potencijal grada u Srcu Srema. Organizator je Sportski savez uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

Trka počinje na Gradskom trgu, gde se i završava. Trčaće se tri kruga dužine od 7035 metara.  Polumaratonska trka ide Glavnom ulicom, Orlovićevom, ulicom 8.marta, Pavlovačkom, Moše Pijade, Jezerskom, Lenjinovom, Vuka Karadžića i Glavnom. Osim polumaratonske trke, trčaće se i Trka zadovoljstva na 3 kilometra, a poseban će biti Bambini maraton, gde će se deca starosti do dve godine takmičiti u puzanju. Prijave za polumaratonsku trku u Rumi počinju 26.juna.

-Pozivam sve trkače iz Srbije, okruženja i Evrope, što da ne, da trče rusmki polumaraton i da se upoznaju sa lepotama našeg grada-kaže Aleksandar Budalo, predsednik Organizacionog odbora Prvog rumskog polumaratona.

Dužina trase je 21,1 kilometar, visinska razlika je do 7 metara, i prema rečima iskusnog trkača Milorada Ignjatovića iz Rume, ovo će biti jedna od najbržih polumaratonskih trka. –Mislim da će svi trkači biti zadovoljni, jer trka prolazi kroz najlepše rumske ulice – napominje Milorad Ignjatović, iz Organizacionog odbora  Prvog rumskog polumaratona.

Za sve Rumljane i stanovnike iz okoline koji bi hteli da učestvuju u ovoj trci biće organizovani i besplatni treninzi, a držaće ih proslavljeni rumski trkači, među kojima je i Dragana Špehar. Ona kaže da trčanje polumaratona nije „bauk“, da im je želja da se što više ljudi izvede na ulice i da je dovoljno šest nedelja da se neko pripremi za polumaratonsku trku.

A završetkom trke druženje u Rumi se ne završava. Za sve trkače koji ostanu u ovom gradu, u večernjim satima biće organizovan provod na rumskom bazenu Borkovac, dok će sutradan, u nedelju 27.avgusta u borkovačkoj šumi biti održan trening prijateljstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*