Ruma: Prvi dan Rumfesta izuzetno posećen

Tradicionalna manifestacija Rumfest i ove godine privukla je veliki broj građana rumske opštine. Rumljani su juče na Gradskom trgu uživali u šarolikoj ponudi Vinske ulice, koja je oformljena specijalno za ovu priliku, ali i u koncertu popularne pop pevačice Jelene Tomašević u pratnji novosadskog Big Benda. Jeleninom nastupu u Rumi posebno su se obradovali oni najmlađi, koji su na sinoćnjem koncertu i bili najbrojniji.

Rumfest je manifestacija koja pruža mogućnost rumskoj opštini da predstavi svoju kulturnu baštinu, tradicionalne zanate, običaje i lokalne proizvode, naročito vina i mesne prerađevine, smatra direktorica Turističke organizacije Opštine Ruma, Mirjana Vujasinović.

„Zadovoljstvo mi je što je Vinska ulica otvorena i svi zainteresovani mogu da dođu i vide šta to ona nudi, naravno i kupe ono što im se svidi. Što se tiče izlagača, njih je svake godine više, a ove godine svoje proizvode – vino, med, mesne prerađevine i rukotvorine,  izlaže preko 20 učesnika iz Srbije, ali najviše iz Vojvodine. Oni nas i sami kontaktiraju i interesuju se za ovu manifestaciju. Ponuda je raznovrsna, kako što se tiče proizvođača, tako i kulturno – umetničkog programa, ali moram da naglasim da bez podrške lokalne samouprave ovo ne bismo  mogli organizovati“, kaže Mirjana Vujasinović.

Prvog dana Rumfesta u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ održana je i konferencija vinskih vitezova, o turističkim potencijalima rumske opštine govorila je Mirjana Ješić iz TOO Ruma, a o istorijatu Rume i rumskog vašara istoričarka iz Zavičajnog muzeja, Aleksandra Ćirić.

Rumljane večeras očekuje koncert „Garavog sokaka“, a u KC-u biće organizovana izložba fotografija sa motivima čuvenog Vašara.

 

Izvor: Zvanična prezentacija opštine Ruma

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*