Ruma – primer dobre prakse u zaštiti životne sredine

Ruma je primer dobre prakse u zaštiti životne sredine, a u to se uverila i ministarka za zaštitu životne sredine, Irena Vujović, koja je nedavno posetila ovaj grad i zajedno sa čelnim ljudima opštine, radnicima JP „Komunalac“ i volonterima, učestvovala u ozelenjavanju Ulice 15. maj čija je rekonstrukcija na samom kraju. Duž te ulice posađeno je 300 stabala, za čiju je nabavku opština izdvojila sredstva iz sopstvenog budžeta.

Prilikom posete Rumi i akciji sadnje drvoreda u ulici koja time dobija potpuno novi, lepši i ekološki prihvatljiviji izgled, ministarka Irena Vujović, zajedno je sa predsednikom Opštine Ruma, posadila stablo i time potvrdila svoje zadovoljstvo aktivnostima koje rumska lokalna samouprava sprovodi u cilju očuvanja životne sredine. Tom prilikom predsednik opštine, Slađan Mančić, istakao je da se ovom akcijom ta opština uklopila u veliki državni projekat ozelenjavanja svih prostora gde je to potrebno.

Prvih 300 sadnica, posađeno je duž Ulice 15. maj, ali nakon što se privede kraju i rekonstrukcija Ulice 15. avgust, tamo će biti posađeno dodatnih 300 sadnica, a time Ruma, dobija drvored dugačak gotovo 3 kilometra. Opština je, pored projekta rekonstrukcije ulica, koji se izvodi uz podršku Pokrajine, izdvojila dodatinih 3,6 miliona dinara, za nabavku sadnica starih oko 10 godina. Ministarka za zaštitu životne sredine, naglasila je da je poseta Rumi, za nju veoma značajna, jer kako smatra potrebno je dodatno ohrabrivati one koji se brinu o zaštiti životne sredine.

Kako je Ruma među pionirima u zemlji, u više aspekata, tako je i prva koja je organizovala ovakvu akciju. Prema rečima ministarke Vujović, ova opština treba da služi za primer svima, kako se na lokalu mogu raditi dobre stvari i još bolje brinuti o životnoj sredini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*