Ruma: Otvorena robna kuća Panda

U Rumi je otvoren još jedan u nizu kineskih prodajnih objekata robne kuće Panda, prvog brendiranog kineskog šoping centra. Otvaranju su, osim predstavnika opštine Ruma i nosioca investicije Asocijajcije kineskih privrednika u Vojvodini, prisustvovali i predstavnici Vlade Vojvodine na čelu sa potpredsednikom i sekretarom za privredu i turizam, Ivanom Đokovićem. Ovo je prvi moderan kineski šoping centar u Sremu, koji zapošljava oko 30 lica.

Presecanjem vrpce zvanično je otvorena robna kuća „Panda“ u Rumi. Ovaj prodajni objekat je mesto dobre kupovine  po najpovoljnijim cenama, ali i modernog ambijenta koji se prostire na 1200 metara kvadratnih, koji može stati rame uz rame sa velikim robnim brendovima. Nosilac ove investicije je Asocijajcija kineskih privrednika u Vojvodini, na čelu sa Zou Jonvei.

“Kineski i srpski narod su bratski narodi, tako kaže naš ambasador. Ja sam u Srbiji već 17 godina i ovde sam kao kod kuće, a kad sredimo svoju kuću svima će biti dobro”, rekao je Zou Jonvei, predsednik Asocijajcije kineskih privrednika u Vojvodini.

A biće dobro  i kupcima i zaposlenima. Nema stvari koju ne možete po dobroj ceni kupiti u robnoj kući „Panda“. Sa druge strane, ovde posao nalazi oko 30 nezaposlenih lica iz Rume što je dovoljan razlog za podršku sa lokalnog nivoa vlasti, kaže Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma.

Jedini brendirani kineski šoping centar „Panda“ u Srbiji ima preko prodajnih 20 objekata, u kojima radi blizu 500 naših građana. Značaj ekonomske saradnje je jasan, napominju predstavnici Vlade Vojvodine, ako se uzme u obzir i činjenica da je Ruma mesto gde se realizuje još jedna velika kineska investicija- proizvodnja memorijske pene.

“Dobru političku saradnju na državnom i pokrajinskom nivou pratimo i na lokalu. Saradnja sa Asocijacijiom kineskih provrednika, koja stoji iza ove investicije, i Udruženjem građana provincije ZOU Janga sa kojima smo u procesu bratimljenja, ukazuju i na dobre prijateljske, ne samo ekonomske odnose”, rekao je Ivan Đoković, potpredsednik Vlade Vojvodine.

U rumsku robnu kuću „Panda“ uloženo je oko 100 miliona dinara, a planovi su otvaranje još nekoliko prodajnih objekata širom Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*