Bačka Palanka: Krov nad glavom dobile dve izbegličke porodice

Dve izbegličke porodice sa teritorije Opštine Bačka Palanka dobile su krov nad glavom, putem javnog poziva Komeserijata za izbeglice, na kom je učestvovala ova južnobačka opština. Ovog puta obezbeđena su dva seoska domaćinstva sa okućnicom u selima Obrovac  sa bačke i Vizić sa sremske strane.

Zora Stojanović je izbeglica iz Bosanske Krupe koja je 22 godine u Bačkoj Palanci i kojoj je, kako sama kaže, kuća u Viziću rešenje velikog dela problema.

„Put je bio trnovit, dvoje male dece, nemaština, bolesti i sve nedaće koje su nas snašle. Danas smo mnogo srećni, a brdovit kraj Fruške gore podsećaće nas i na naše rodno mesto iz kog smo došli“.

Po ovom pozivu obezbeđeno je 2,5 miliona dinara – po 1,2 miliona za seosko domaćinstvo i 200.000 dinara za građevinski materijal, a u Opštini Bačka Palanka očekuju se novi javni pozivi sa republičkog i opštinskog nivoa.

Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka kaže: „Naravno, ovde ne stajemo, očekuju nas još dva javna poziva za dodelu seoskih domaćinstava sa okućnicom i paketa građevinskog materijala, a u narednih 10 do 15 dana iz opštinskog budžeta dodelićemo pet paketa pomoći u vidu građevinskog materijala u vrednosti od 360.000 dinara“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*