Ruma: Održana sednica SO

Odbornici su na današnjoj sednici SO Ruma usvojili devetomesečni izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta. Ukupni prihodi i primanja za period od 1. januara do 30. septembra 2017. godine iznose 1.2 milijarde dinara ili 56,68 % planiranih bruto prihoda, kako je iznela Biljana Damljanović, šef Odeljenja za privredu i budžet.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević zadovoljan je prilivom sredstava, ali je uveren da će se u poslednjem kvartalu u budžet sliti više sredstava nego u trećem. Tada će biti viđeni realni efekti budžeta, jer će stanovnici opštine Ruma, kaže Kovačević, primera radi nekoliko buđanovačkih ulica dobiti asfalt, rekonstruisane puteve i ostalo.

„Naša opština je značajna sredstva ulagala u sve obrazovne i predškolske ustanove, zatim u putnu infrastrukturu od atarskih puteva do putne mreže u samom gradu, jer šta može biti značajnije za stanovnike sela koji nisu imali asfalt od toga da im dovedete put do njihovih kuća. Šta je kapitalna investicija relativna je stvar, a mi smatramo da je najvažnije ulagati u sve delove  ioblasti u opštini podjednako, pa tako sve te investicije zajedno pružaju jednu sliku dobro isplaniranog ulaganja. U svemu tome, najvažnije je da su građani zadovoljni „, rekao je Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*