Ruma: Novi rendgen aparat za Dom zdravlja

Na odeljenje pneumoftiziologije rumskog Doma zdravlja, pacijenti će ubuduće moći da obave snimanje pluća i grudnog koša novim RTG aparatom. Uprava za kapitalna ulaganja, sa ciljem poboljšanja stanja u zdravstvu, finansirala je kupovinu rendgen aparata u vrednosti od četiri miliona 320 hiljada dinara.

„Novi RTG aparat znatno će unaprediti dijagnostičke, ali i preventivnte preglede, jer se na ovom odeljenju godišnje uradi preko 2500 pregleda“, naglasila je dr stom. Jelena Stojanac Mračević, direktorica Doma zdravlja.

Na novom aparatu moći će se obavljati i druga snimanja- grafije iz oblasti rendgen dijagnostike, tako da u slučaju kvara RTG uređaja, u kabinetu za radiologiju, rumski osiguranici neće više morati da odlaze u druge ustanove kako bi izvršili potrebna snimanja, a rumski Dom zdravlja moći će da pruži pomoć, ukoliko se za to ukaže potreba, i pacijentima iz obližnjih opština.

Dom zdravlja će i ubuduće nastaviti sa menjanjem dotrajale i nedostajuće opreme s ciljem unapređenja kvaliteta rada, kako uz pomoć Opštine Ruma, tako i ostalih institucija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*