Irig: Vinski put u Srpskoj čitaonici

U sali Srpske čitaonice u Irigu održan je panel o vinskom turizmu. Kako na pravi način iskoristiti resurse za kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda, podići svest stanovništva o važnosti vinskog turizma, o smeštajnim kapacitetima i gastronomskoj ponudi, ulaganjima opštinskih organa u projekte o razvoju turizma uopšte, o uspešnijem markentinškom predstavljanju Turističke organizacije Iriga, sa čime se susreću domaće vinarije i kako zajednički stvoriti povoljnije uslove i spojiti vinski, verski i kulturni turizam u celinu koja bi doprinela boljoj turističkoj ponudi Opštine Irig, iskustva drugih regija, samo su neke od tema na ovom panelu.

Moderator ovog panela je Ivana Gudurić iz Iriga, apsolvent na fakultetu turizma i hotelijerstva, a na panelu su govorili Aleksandra Vujko, doktor nauka u oblasti turizma, Sava Jojić, osnivač i vlasnik vinarije Mačkov podrum iz Iriga, Nenad Kukić, master turizmolog, Sava Odrovački, osnivač i vlasnik vinarije Odrovački iz Rivice i Milena Jocić, turistički inspektor u Opštini Irig.

Nakon panela održana je promocija vina iz iriških vinarija: Mačkov podrum, Vinarije KM i vinarije Odrovački. Čitaonica je za ovu priliku postavila izložbu o istorijatu iriške vinogradarske zadruge, proizvodnji vina i manifestaciji Pudarski dani koja je i osnovana da promoviše baš ove vrednosti.

 

Izvor: Srpska čitaonica

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*