Ruma: Nagrada za primenu principa dobre uprave

Nagrada za opštinu Ruma
Nagrada za opštinu Ruma

Komisija za izbor najbolje prakse u oblasti primene principa dobre uprave na lokalnom nivou donela je Odluku o dobitnicima nagrada, namenjenih gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su u 2018. godini najviše doprineli razvoju i primeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji.

U oblasti „Transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave“, prvu nagradu osvojila je Opština Ruma. Posebna priznanja u toj oblasti pripala su i gradu Pirotu i opštinama Veliko Gradište i Nova Varoš.

Priznanje je u Beogradu uručeno predsedniku Opštine Ruma Slađanu Mančiću, a pored Rume u konkurenciji je bilo još 12 opština i gradova.

Nagradu su dodelili Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“.

Ovaj projekat deo je šireg programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss Pro“. Projekat realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

U oblasti „Odgovornosti i vladavine prava“, prvu nagradu osvojila je Opština Vlasotince.

U oblasti „Ravnopravnosti i odsustva diskriminacije“, prvu nagradu osvojila je gradska opština Vračar. Posebna priznanja u toj oblasti pripala su gradu Pančevu i opštinama Bečej i Raška.

U oblasti „Efikasnosti i delotvornosti“, prvu nagradu osvojio je grad Novi Pazar. Posebna priznanja u ovoj oblasti pripala opštini Inđija i gradu Užicu.

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*