Ruma, Inđija, Sremska Mitrovica: Gašenje Direkcija

Pred većnicima Opštinskog veća u Rumi juče se našao Predlog odluke u vezi sa usklađivanjem postojanja i rada Direkcije za izgradnju Opštine Ruma sa novim Zakonom o javnim preduzećima. Rumska Direkcija za izgradnju će postati JP „Parking i infrastruktura“.

Novo javno preduzeće upravljaće parking prostorom, kao i putevima i saobraćajnicama na teritoriji Opštine Ruma. JKP „Komunalac“ dobiće novu nadležnost koja je ranije pripadala Direkciji, a to je briga o rasveti, kao i zelenilu i košnji. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić objašnjava da je ovo efikasno rešenje, kojim se poštuje zakonska obaveza da Direkcija izlazi iz kruga indirektnih budžetskih korisnika.

%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%b3%d0%b0%d0%ba

Zakonskom obavezom, koja važi za celu Srbiju, odredbama Zakona o javnim preduzećima prilagođavaju se i druge sremske opštine.  Inđija je tako osnovala JP za upravljanje putevima i parkiralištima, dok je ostatak obaveza poverila opštinskom Odeljenju za infrastrukturu i javne nabavke, objašnjava Vladimir Gak, predsednik ove sremske opštine.20160513_114221

Što se tiče Sremske Mitrovice, tamo su, primera radi formirana tri subjekta – nova Gradska uprava za infrastrukturu i imovinu, DOO Gradsko stanovanje i JP Urbanizam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*