Рума и сва села ће бити покривена камерама за контролу брзине

Општина Рума ове године издваја велика средства за безбедност саобраћаја, те је у плану покривање читаве општине видео надзором, за шта су и обезбеђена средства у буџету.

„Ту смо издвојили значајна средства за саобраћајну сигнализацију и за безбедност наших суграђана али и људи који пролазе кроз територију наше општине. Ту бих се надовезала на пројекат „Рума безбедан град“ који је у фази реализације. Након завршетка тог пројекта ми ћемо имати на целој територији општине покривеност камерама на целој територији Општине Рума“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Према речима председнице Општине вишеструка је корист и значај реализације једног оваквог пројекта.

„Вишеструки је занчај наиме, исплатићемо тај пројекат од наплате казни, такође ћемо утицати и апеловати на свест возача да пазе на брзину којом возе у насељеним местима, јер ће све камере бележити таблице, затим утицаћемо и на то да камиони и теретни саобраћај не пролази кроз насељени део. Такође и испред школа ће бити постављене камере, што је још додатна безбедност, као и у парковима и на јавним местима на трговима, тако да стварамо заиста један безбедан град“, рекла је Ћирић. 

Такође, тренутно је у току и јавна набавка за поркивање видео надзором Општине Рума, а увидом у техничку документацију се види да би камере требало да буду постављене на свим прометнијим раскрсницама и у улицама у граду, као и у свих 16 месних заједница.