Ruma: Humanitarni turnir u malom fudbalu za porodicu iz Hrtkovaca

Hram Silaska Sv. Duha na apostole u Rumi ove godine po drugi put organizuje manifestaciju humanitarni turnir u malom fudbalu „dr Žarko Miladinović“ i to 20., 22. i 23. novembara 2017. godine u Sportskom centru u Rumi.

Sav prihod sa humanitarnog turnira ove godine biće upućen porodici Tepša iz Hrtkovaca, jednoj od porodica koja teško živi.

Ekipe i svi humani ljudi koji žele da uzmu učešće u turniru mogu se prijaviti na telefon: 062679787 – Aleksandar K.

Porodica Tepša je početkom rata devedesetih godina izbegla sa prostora Republike Hrvatske u Srbiju. Božica Tepša je najstariji član porodice, a po izbeglištvu živela je i na Kosovu i Metohiji sa sinom, kćerkom, zetom i njihovih troje dece sa posebnim potrebama.

Na Kosovu i Metohiji Božici su ubijeni i kćerka i zet, a jedno unuče je umrlo.

Porodica nije mogla da ostvare prava na novčanu pomoć, jer nisu bili državljani Republike Srbije u vreme stradanja na Kosovu i Metohiji, a ni uverenje o okolnostima pogibije nisu mogli pribaviti jer su uviđaj obavile jedinice KFORA-a.

Nakon što su dvoje unučića smešeteni u Sremčicu, u Dom za decu sa posebnim potrebama, Božica se sa sinom nastanjuje u Hrtkovcima, gde živi u trošnoj kući i sa mnogim problemima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*