Рума без бојазни улази у нову грејну сезону

У Руми је све спремно за предстојећу грејну сезону која по правилу почиње 15. октобра. У склопу припрема за нову грејну сезону у току су радови на изградњи топловода од котларнице Солидарност до Дома здравља.

„Као што смо и обећали, Општина Рума ће то и урадити, прикључићемо Дом здравља на котларницу Солидарност. Од сада ће се Дом здравља  снабдевати гасом  и грејање ће се вршити преко гаса, неће више бити на мазут. Њихова котларница је била у веома лошем стању , била је зрела за тоталну реконструкцију. Ми смо одлучили да их прикључимо на систем ЈП „Стамбено“ у новој котларници „Солидарност“ тако да се очекује завршетак радова  пред сам почетак грејне сезоне“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Прикључивањем Дома здравља на „Солидарност“, ЈП „Стамбено“ добија новог великог корисника, односно  око нових 10.000 метара квадратних које ће загревати.  Иако је тренутно енергетика тема број један, у румској локалној самоуправи кажу да је све спремно и да за сада нема бојазни.

„Све је под контролом и у Руми заиста нема никавог разлога за бојазан да не кажем страх да ће неко бити без грејања. Не, не сви ће бити снабдевени. Већина се и греје на гас, ове котларнице које су остале на мазут у току су набавке потребних количина мазута , тако да се све ради под котролом“, навела је председница Општине. 

Председница је такође истакла и да ће Општина Рума према препорукама и мерама министарства штедети енергију у смислу осветљења, јавне расвете, стадиона и слично, те се исто препоручује и грађанима.