Ruma: 50 miliona za kulturu i sport

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća u Rumi, između ostalog, doneta je i odluka o visini sredstava koja će ove godine biti namenjena za projekte u oblasti kulture, sporta, kao i udruženjima iz ove oblasti.

Nešto preko 44 miliona dinara podeljeno je po osnovu tri opštinska konkursa za dodelu sredstava udruženjima, sportskim klubovima i projektima iz oblasti kulture, a sa sredstvima koja su ostavljena u rezervi taj iznos će premašiti 50 miliona dinara u ovoj godini.

Odlukom o dodeli sredstava iz budžeta opštine Ruma za programe i projekte iz oblasti sporta od značaja za opštinu Ruma za 2019. godinu dodeljeno je 23.150.000 dinara dok je ostatak sredstava u iznosu do 28 miliona dinara ostavljen u rezervi. Za zakup i korišćenje sale izdvojeno je dodatnih 4.999.850 dinara.

Rešenjem o dodeli sredstava iz budžeta za redovne aktivnosti i programe udruženja sa teritorije Opštine Ruma u 2019. godini dodeljeno je ukupno 7.910.000 dinara, a Rešenjem o dodeli sredstava iz budžeta za programe i projekte iz oblasti kulture koji su od značaja za opštinu Ruma u 2019. godini dodeljeno je 7.970.000 dinara. Deo sredstava po oba konkursa je ostao u rezervi, a blizu 90 udruženja i projekata će dobiti novčanu podršku Opštine Ruma za realizaciju svojih ideja.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je istakao da je i ove godine veliki broj projekata finansijski podržan, te da su odbijeni oni čija udruženja, ili nemaju sedište u rumskoj opštini, ili su mlađa od dve godine.

Predsednik Komisije za dodelu sredstava iz oblasti kulture Stevan Kovačević napomenuo je da su Odlukom obuhvaćene sve tradicionalne manifestacije, sva aktivna kulturno umetnička društva, svi oblici kulturnog izražavanja i da će se podelom sredstava obezbediti uslovi za nesmetan rad svih onih kulturno umetničkih društava i subjekata koji već godinama svojim programima afirmišu i kulturu i rumsku opštinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*