Ruma: 50 miliona od Pokrajine za rekonstrukciju dve ulice

U Pokrajinskoj vladi danas su uručeni ugovori predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u ukupnom iznosu od 3,4 milijarde dinara.

Sa sredstvima lokalnih samouprava ukupna vrednost projekata je procenjena na 4,1 milijadu dinara. Pokrajinska vlada će finansirati i sufinansirati 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Potpisivanje ugovora (Foto: ruma.rs)

Sa 50 miliona dinara Pokrajina će sufinansirati radove na rekonstrukciji Sremske ulice i Ulice Miloša Crnjanskog u Rumi. Ugovor je danas u ime rumske lokalne samouprave potpisao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, a radovima će biti obuhvaćena kompletna rekonstrukcija dve ulice, izgradnja saobraćajnica, uređenje trotoara, postavljanje javne rasvete, kanalizacione mreže…

Pored pokrajinskih 50 miliona dinara, Opština Ruma je za ova dva projekta obezbedila budžetska sredstva u iznosu od 19 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*