Ру: Сви који имају исправне пријаве добиће субвенцију за енергетску санацију

Општина Рума обезбедиће додатних 25 милиона динара финансијске подршке пројекту унапређења енергетске ефикасности, поред већ претходно опредељених 15, одлучено је на данашњој седници Општинског већа, тако да ће Рума бити можда и једина локална самоуправа која је издвојила толика средства.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је истакла да се велики број заинтересованих грађана пријавио на јавни позив, како за замену ПВЦ столарије, тако и за уградњу котлова, соларних панела и повећање енергетске ефикасности на објектима.

“Било је преко 450 приајава, нажалост нису сви пријављени чија је документација била исправна И уреду могли да уђу у крајње кориснике чији ће бити програм реализован због недостатка средстсава. Ми смо уз консултације са Министарство И уз њихову сагласност одлучили да обезбедимо додатна средства како би свих 450 приајва које су валидне прошле конкурс И добили подршку конкурсом предвиђен новац потребан за реализацију мера. Тако даће оштина Рума осим оних 15, додати још 25, тако да ми укупно учествујемо са 40 милиона“, појаснила је председница Општине Рума Александра Ћирић.