Набавка механизације за румски „Комуналац“

ФОТО/ Архива

Kако би Рума постала чистија, Општина Рума током ове године издвојила је значајна средства за унапређење система одлагања и одвожења смећа, али и чићења и одржавања јавних површина. На последњој седници општинског већа у Руми донета је одлука о куповине механизације за Јавно предузеће Комуналац.

 

„Тако да ће се у Руми поново прати улице али онако како се то ради у другим градовима, у београду или Новом Саду, у касним вечерњим или  раним јутарњим часовима. Свакако наш циљ је да Рума буде чиста, да улице буду чисте и уређене“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Осим машине за прање улица, Комуналац ће у наредном периоду набавити додатне контејнере за одлагање отпада, машине за уклањање самоникле жбунасте и коровске вегетације, затим приколице, специјална возила за превоз животиња, као и камиона аутосмећара, односно камиона са приколицом за превоз Аброл контејнера за превоз смећа.

 

„Читав низ мера смо донели како бисмо им помогли да што пре спроведу јавне набавке и спроведу купвине ове механизације неопходне за њихов рад. У наредним данима ће стићи сва потребна механизација, тако да ћемо имати прилике да све то медијски и јавно пропратимо и да видимо шта смо све то јавно помогли, што смо им помогли да купе од механизације и да грађане упознамо  са њиховим радом и зашто смо толико новца определили и усмерили на ово јавно предузеће“, истакла је Ћирић. 

За набавку све ове механизације опредељено је нешто више 20 милиона динара.