Rešeni problemi kanalizacije u sremskomitrovačkom naselju KP Dom

Meštani stambenih zajednica u Šišatovačkoj ulici na brojevima 1, 3 i 5 u sremskomitrovačkom naselju KP Dom konačno će rešiti dugogodišnji problem koji su imali sa fekalnom kanalizacijom. Problem su im rešili JKP „Vodovod” i „Gradsko stanovanje” u saradnji sa građanima i tim povodom nadležni su obišli radove na terenu.

„U prethodnim danima Javno komunalno preduzeće „Vodovod” izvršilo je rekonstrukciju priključnog voda za kanalizaciju u Šišatovačkoj ulici za jednu zgradu sa tri ulaza. Radi se o vodu koji je dotrajao i zbog toga stanovnici ove zgrade su imali česta zagušenja kanalizacije. Na ovaj način smo rešili veći deo problema i sada je preostalo još samo da se rekonstruišu pojedinačni priključci za svaki ulaz”, rekao je v.d. direktora JKP „Vodovod” Borislav Babić.

On je dodao da je ovo druga po redu intervencija ovog tipa u toku ove godine, a da će isti radovi biti izvršeni i za još nekoliko zgrada koje se suočavaju sa identičnim problemom.

„Preduzeće „Gradsko stanovanje” pristupilo je rešenju problema koji postoji pre osnivanja ovog preduzeća. To je još jedan primer da je „Gradsko stanovanje” u saradnji sa ostalim javnim preduzećima voljno i željno da reši probleme stanara u stambenim zajednicama“, rekao je direktor Miloš Kovač.

„Gradsko stanovanje pokrenulo je inicijativu da se reši dugogodišnji problem koji su imali stanovnici stambene zajednice na ulazima 1, 3 i 5 u Šišatovačkoj ulici. U proleće kada krenu podzemne vode dolazilo je često do zagušenja fekalne kanalizacije, u proseku nekada i tri puta mesečno. Upravo zato obratli smo se „Vodovodu” da pokušamo da rešimo taj problem. Ovo preduzeće se na naš poziv odazvalo i u potpunosti nam izašlo u susret, tako da je ceo vod zamenjen o njihovom trošku”, dodaje Kovač.

Kako je naveo direktor Kovač uskoro sledi zamena pojedinačnih vodova za svaki ulaz i da će se u te radove, pored stanara zgrade koji su u obavezi to da urade, ponovo uključiti „Vodovod”. Na taj način problem sa čestim zapušavanjem fekalne kanalizacije biće potpuno rešen.

„U ovoj zgradi živim nešto manje od sedam godina i svedok sam da dva, do tri puta mesečno imam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*