Posađeno 350 sadnica hrasta uz put Beška-Krčedin

U cilju formiranja vetrozaštitnog pojasa radnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Inđija u saradnji sa učenicima Srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ posadili su preko 350 sadnica hrasta pored puta Beška-Krčedin. Kako su istakli predstavnici nadležnog preduzeća, u pitanju je deonica od oko 3,8 kilometara na kojem je formiran drvored hrasta u prvom redu, dva metra od kolovoza dok će u drugom redu, u narednom periodu biti zasađen i drvored bresta. Radove na sadnji drveća obišao je i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, koji je i sam učestvovao u pomenutoj akciji ozelenjavanja.

„Veoma je važno da napravimo što više ovakvih akcija u našoj opštini jer znamo koliko je to značajno za očuvanje životne sredine i zdravlja svih naših sugrađana“, istakao je Gak i dodao da ova deonica svakako će biti sigurnija i za sve učesnike u saobraćaju jer će imati vetrozaštitni pojas te za nekoliko godina neće više biti smetova na ovom delu puta.

Nakon sadnje drvoreda na putu Beška- Krčedin, kako najavljuju iz „Komunalca“, uslediće i sadnja hrasta na potesu od Inđije do Ljukova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*