Реконструкција крова румске тржнице

ФОТО/ Општина Рума

На градској пијаци у Руми у току су радови на уређењу тржнице односно простора који је намењен за трговину прехрамбеним производима – месом, рибом, јајима, млечним производима. Према речима надлежних, објекат је био у лошем стању јер дужи временски период није било озбиљнијих улагања.

„Људи који продају своје производе већ неколико пута су долазили код мене на разговор и апеловали и тражили су помоћ да им решимо тај проблем како би они могли нормално да функционишу и послују. Изашли смо у сусрет њиховим жељама и урадили смо реконструкцију, замену крова на тржници у износу од 3 милиона динара“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

Након замене крова, следе и остали радови на уређењу овог простора кроз који свакдневно прође велики број грађана.

„Наравно то није крај сређивања тржнице пошто је пијаца реконструисана пре неколико година, али не и тржница, сада је дошла на ред, први корак је сређивање крова, а у наредној години планирамо да средимо електроинсталације, да заменимо плочице, санитарне чворове, да тржница буде један леп, репрезентативан објекат јер ту заиста имамо велику фреквенцију људи“, навела је председница. 

Радове на замени кровне конструкције изводи ЈП „Комуналац“, а биће замењени панели, олуци и опшивци. Радови се финансирају из буџета општине.