Ребалансом опредељена средства за Павловце и Хртковце

Општина Рума ове године значајно је улагала у сеоске средине – у обнову школских објеката, спортских објеката и терена, обнову домова културе, улагања у саму сеоску инфраструтктуру, а како је после седнице на којој је усвојен ребаланс буџета рекла председница Општине, са таквом праксом наставља се и у наредном периоду, те су кроз ребаланс обезбеђена средства за даље унапређење живота грађана у сеоским срединама.

„У Павловцима уређујемо парк. То је једино село које ништа није добило од почетка године, а ми смо овим ребалансом определили средства за уређење јавних површина и уградњу грејања у здравствену амбуланту, како би грађани који долазе на своје редовне прегледе боравили у топлим просторијама“, рекла је преседница Општине Рума Александра Ћирић. 

Како је најавила, опредељена су и средства за Хртковце, где ће бити значајних улагања ове, али и наредне године.

„Што се тиче даљег улагања у месне заједнице издвојила бих увођење грејања у Дом културе у Хртковцима. О томе су ме грађани обавестили да им је неопходно, с обзиром да тамо постоји потреба за тим и коришћењем те зграде и зими када је неопходно грејање, а у плану нам је решавање питања вртића у овом селу“, рекла је председница. 

У буџету се наводи да је за пројекат и изградњу јавног осветљења у Павловцима опредељено 9 милиона, 8,5 милиона је опредељено за изградљу дечијих игралишта на Брегу и у Павловцима, док је 5,5 милиона издвојено у буџету за уградњу опреме за  грејање у Хртковцима.