Razigrano veče u Pećincima: Održan Mini-tini fest

Sinoć je u Kulturnom centru u Pećincima sve bilo u znaku dečije muzike, raspevano i razigrano jer je, pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, pećinački Kulturni centar organizovao Mini-tini fest, na kojem je nastupilo više od sto učenika iz sve tri osnovne škole pećinačke opštine. Umetnički direktor festivala je Jovan Adamov, a program je tradicionalno vodio Minja Subota.

Dvanaesti po redu Mini-tini fest otvorio je direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja i svima poželeo dobrodošlicu u dečiji svet, a lokalnoj samoupravi se zahvalio na podršci ovoj lepoj manifestaciji koja je iznedrila više veoma talentovanih muzičkih umetnika. Mlade takmičare iz publike je bodrio i pomoćnik predsednice opštine Dejan Živanović, koji je na kraju festivala dodelio prve nagrade najuspešnijim solistima.

U takmičarskom delu programa u mini kategoriji nastupili su Matija Babić, učenik 5. razreda Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, Andrijana Tomasović, učenica 2. razreda OŠ »Dušan Jerković Uča«, Šimanovci, Vesela Bogdanović, učenica 5. razreda iz Ašanje, Ivona Lazarević, učenica 5. razreda iz Pećinaca i njena vršnjakinja iz iste škole Milana Velikić. U tini kategoriji, pred punom salom pećinačkog Kulturnog centra nastupili su Natalija Stevanović, učenica 6. razreda iz Pećinaca, Anđela Katanić, osmak iz Šimanovaca, Stevan Miljević, učenik 7. razreda iz Deča, kao i njena vršnjakinja iz istog mesta Teodora Vojinović, zatim Jana Terzić, sedmak iz Šimanovaca, Veljko Sretković, učenik 6. razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“iz Brestača,Tea Brdan, učenica 6. razreda iz Šimanovaca. Danijela Memeti, učenica 7. razreda i godinu dana starija Teodora Milanović iz OŠ »Dušan Vukasović Diogen« iz Obreža nastupile su u duetu, a posle njih pevali su i Ivana Begović, maturant Osnovne škole iz Pećinaca, Vasilije Mihajlović, učenik 6. razreda iz Kupinova,Ivana Jovanović, učenica 7. razreda iz Karlovčića i Sara Krstić, učenica 7. razreda iz Šimanovaca.

Žiri u kome su bili Jovan Adamov, Vladana Bzovski i Lado Leš, imao je težak zadatak da od odličnih solista izabere najbolje, koji su dobili prvu, drugu i treću nagradu i posebne nagrade za interpretaciju – diplome, plakete i zlatne statue. Posebne nagrade u mini kategoriji dobili su Matija Babić za interpretaciju pesme „Telefonijada“ i Vesela Bogdanović za pesmu „Dosta mi je svega“. Treću nagradu osvojila je Milana Velikić za pesmu „Mnoge su želje“, drugo mesto Andrijana Tomasović za pesmu „Više nisam malo dete“ a prvu nagradu Ivona Lazarević za pesmu „Hoću odmah da porastem“. Posebne nagrade u tini kategoriji dobili su Sara Krstić za pesmu „Ljubav je ko kocka“ i duet Danijela Memeti i Teodora Milanović za pesmu „Gde ljubav stanuje“. Tri treće nagrade u tini kategoriji ravnopravno su podelili Ivana Begović za pesmu „Ljubav ne zna granice“, Anđela Katanić za pesmu „Noć leptira i vila“ i Teodora Vojinović za pesmu „Vreme za nadu“. Dve druge nagrade u tini kategoriji dobili su Tea Brdan za pesmu „Cvećka nećka“ i Ivana Jovanović za pesmu „Mali princ“. Prvu nagradu u tini kategoriji osvojio je Veljko Sretković za pesmu „Bubnjar“.

Nagrade su dobitnicima dodelili Irina Arsenijević, Jovan Devrnja i Dejan Živanović.

Pored učesnika, publika je bila u prilici da čuje i goste programa – Andrijanu Kukička, Saru Milutinov i Irinu Arsenijević iz Šimanovaca, kao i Nikolu Vujnovića iz Vojke koji je nastupio kao recitator.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*