Ravnje: Loša godina za proizvođače paprike Ravnje: Loša godina za proizvođače paprike
Na platou u centru Ravnja održana je druga po redu manifestacija „Dani paprike“, u organizaciji Udruženja povrtara „Ravnjanska kapija“. Iako ova godina nije bila... Ravnje: Loša godina za proizvođače paprike

Na platou u centru Ravnja održana je druga po redu manifestacija „Dani paprike“, u organizaciji Udruženja povrtara „Ravnjanska kapija“. Iako ova godina nije bila idealna za rod paprike, svoje proizvode izložili su članovi Udruženja.

Kao i prethodne godine, merila se najteža paprika, koja je ove godine težila 320 grama i donela ju je Valentina Vasić iz Ravnja. U takmičenju za najukusniji ajvar učestvovalo je pet ekipa: „Crnobarke“ iz Crne Bare, „Ravnjanke“ iz Ravnja, „Mačvanke“ iz Glušaca, Kancelarija za mlade iz Sremske Mitrovice i Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Po oceni žirija, koji su činili članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih profesionalaca „Brend Balkana“ iz Kuzmina, najukusniju ajvar spremile su žene iz Crne Bare.

U prostorijama Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Ravnju organizovana je likovna radionica na temu „Idemo u Afriku da sadimo papriku“.
Manifestaciju „Dani paprika“ podržala je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar