Inđija: Stigao novi investitor i otvara 150 radnih mesta

Građevinska firma „Mikom d.o.o“ iz Novog Sada kupila je šest hektara zemljišta u severoistočnoj radnoj zoni (lokacija 15), što je ozvaničeno potpisivanjem ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini u ponedeljak, 10. septembra u zgradi Opštine Inđija.

-Kompanija „Mikom“ bavi se proizvodnjom velikih industrijskih (smeštajnih) kontejnera. Te kontejnere najčešće možete videti na graničnim prelazima ili gradilištima, jer su mobilni i mogu se lako premeštati- rekao je predsednik Opštine Inđija izrazivši zadovoljstvo što je za veoma kratko vreme stigla osma po redu investicija u taj sremski grad.

-Izgradnja objekta počeće uskoro i prema najavama investitora, zaposliće 150 ljudi, a to je najznačajnija stvar za našu opštinu. Ovo je osma investicija realizovana u poslednjih godinu i po dana, čime ne mogu da se pohvale ni mnogo veće opštine od naše. Prodajom zemljišta našem investitoru u lokalni budžet „sliće“ se 30 miliona dinara- kaže Gak i dodaje  da će u prvoj fazi realizacije investicije biće izgrađeno 3.000 do 5.000 kvadrata proizvodnog prostora, a već u sledećoj proizvodni pogon će imati do 12.000 kvadrata.

-Kada smo tražili lokaciju za novi projekat, odnosno proizvodnju industrijskih i smeštajnih kontejnera (za stanovanje), najbolje uslove smo dobili upravo ovde, u Inđiji. Lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Gakom je imala jasnu koncepciju za nas domaće privrednike, ponudila nam kompletno uređenu radnu zonu- istakao je  Mirko Karać, vlasnik kompanije „Mikom d.o.o“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*