Radovi na revitalizaciji dve veoma važne ulice u Rumi teku predviđenom dinamikom (VIDEO)

Radovi na revitalizaciji dve veoma važne ulice u Rumi, teku predviđenom dinamikom. Ovaj veliki projekat koji zajednički finansiraju AP Vojvodina i Opština Ruma, vredan je 320 miliona dinara, a radovi podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju, kako nadzemnih, tako i podzemnih instalacija, parkinga i zelenih površina. Radovi se polako približavaju centralnom gradskom jezgru.

Izvesno je da će još dve ulice u Rumi dobiti drugačiji, novi izgled i u tom pravcu idu i tekući radovi na njihovoj rekonstrukciji, a s obzirom na dužinu ulica, rekonstrukcija se odvija fazno, pa su tako prvi radovi koji se trenutno privode kraju, počeli u ulici 15. maj, a sada se protežu i do raskrsnice sa ulicom 27. oktobra. Predsednik Opštine Ruma, nedavno je istakao da će ulica 15. maj biti završena u roku od mesec dana, ali da radovi koji slede, i koji se približavaju centru grada, bivaju sve usporeniji i komplikovaniji.

Kako se bliže radovi u delu ulice u kom ima mnoštvo lokala i trgovinskih radnji, predsednik Mančić apelovao je na sve građane koji tu žive ili rade, da budu strpljivi i na taj način doprinesu bržem i nesmetanom uređenju ulica, parking prostora, trotorara i svega što jedna gradska ulica podrazumeva.

Podsetimo Opština Ruma je od Pokrajine dobila 200 miliona dinara za rekonstrukciju ovih ulica, dok je iz opštinskog budžeta za tu namenu izdvojeno dodatnih 120 miliona. Ukupna dužina ulica koje se rekonstruišu iznosi oko 3 kilometra, a planirani rok za završetak radova je jul naredne godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*