Etno salaš „Bambi“ – kvalitet zahteva ulaganje (VIDEO)

Do prvog oktobra moguće je podnositi zahteve za sredstva iz programa Evropske unije IPARD mera 7, kojom je predviđena pomoć za razvoj seoskog turizma od 20 miliona evra. Korisnici ove mere mogu biti fizička lica, preduzetnici, mikro i mala privredna društva koja mogu da ostvare povrat i do 65 odsto iznosa investicije i tako ostvare podršku između pet i 300 hiljada evra po peojektu.

Aleksandar Jaglić je zajedno sa suprugom oživeo Etno salaš u Rumi i poslednjih godina pokušavaju da svojim gostima obezbede, pre svega prijatan ambijent za boravak, a zatiim i pravu sremačku hranu koja se i  najviše traži. Aleksandar kaže da gosti koji dođu najčešće traže šunku, čvarke, razne vrste paprikaša, uglavnom sve ono što je vezano sa klasičnu sremsku trpezu. Etno salašu jedino nedostaje prostor za noćenje gostiju, ali i to će uskoro biti.

Jaglići još uvek nisu koristili nikakva sredstva za svoj posao. Sve što su uradili je iz sopstvenih sredstaava a za Ipard program meru 7 koja je namnejena razvoju seoskog turizma tvrde da je veoma dobra, pa razmišljaju da možda i pokušaju sa prijavom kako bi obezbedili povrat sredstava koja ulažu u svoj salaš.

Zbog situacije sa korona virusom, gostiju skoro da i nije bilo pa su na salašu u toku radovi na sređivanju prostora, koji putnike namernike vraća u neka davna vremena. Sve je urađeno sa merom, spoj tradicionalnog i modernog nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa je za očekivati da čim se zdravstvena situacija promeni Salaš „Bambi“ ponovo bude stecište putnika  iz čitave Srbije, ali i zemalja u okruženju koji se uvek rado vraćaju u Srem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*