Радно лето у Гргуревцима: У току реконструкција крова Пинкијеве школе

У селу Гргуревци ово лето протиче радно. Осим реконструкције пута у Фрушкогорској улици, завршени су и радови на реконструкцији крова подручне школе “Бошко Палковљевић Пинки”.

Школу је данас обишао начелник ГУ за образовање Града Сремска Митровиц, Зоран Ђурић, који је том приликом истакао да су ови радови од великог значаја.

“Знате и сами да уколико кров није добар, све остало губи смисао”, рекао је Ђурић и додао да деца на селу треба да имају исте услове за образовање као и деца у граду.

Средства за реконструкцију крова обезбеђена су путем конкурса Покрајинског сектретаријата за образовање, а вредност радова је 3,5 милиона динара.

У Гругревачкој школи, осим реконструкције крова, рађена је и санација тоалета, а у наредном периоду у плану је постављање изолације и фасаде.

Још мало је остало до краја летњег распуста и почеће нова школска година. Гргуревачка школа спремна ће дочекати своје ђаке, којих има око 60, а за које су реконструкцијом крова и осталих радова обезбеђени бољи услови за квалитетније образовање