Prvi rumski polumaraton: Sjajna energija i veličanstven sportski događaj

Prvi rumski polumaaton održan je u subotu 26.avgusta, a pobedu na sportskom događaju u Rumi u muškoj konkurenciji odneo je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo, dok je u ženskoj najuspešnija bila Olivera Jevtić. Organizator polumaratona je Sportski savez uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

 Naša najbolja atletičarka Olivera Jevtić stazu dugu 21,1 kilometar pretrčala je za 1 sat, 18 minuta i 18 sekundi, dok je Kenijac Kiplimo, inače Oliverin kolega iz užičke “Mladosti” rumsku trku istrčao za 1 sat 9 minuta i 22 sekunde. Kažu da se isplatilo napustiti pripreme na Kopaoniku i uveličati rumski sportski događaj.

– Zahvaljujem se građanima Rume, poznato je da sa Oliverom trenutno treniram na Kopaoniku, ali ovde je bilo zaista prelepo i sigurno ću doći opet, u Srbiji se osećam kao kod kuće, rekao je Samuel Naibei Kiplimo za naš portal.

Najbolji rumski dugoprugaš, Zoran Marković je bio najbolij Rumljanin u muškoj konkurenciji i nije krio zadovoljstvo što je imao priliku da prvi put trči pred svojom publikom.

– Izuzetan je osećaj trčati pred svojim sugrađanima, posebno što sam već pri kraju svoje karijere, rekao je on.

A Rumljani su se pokazali dobro, kažu trkači, a bilo ih je preko 300. Reči hvale upućuju organizatorima, ali i svim građanima koji su bodrili trkače na stazi. Ceo grad je dao podršku, i u vidu organizacije, sponzorstva, ali i samog učešća na polumaratonskoj trci.

Rada Maravić, direktor JP Gas Ruma i učesnik polumaratona napominje da mu je drago da je grad organizovao ovako veličanstven događaj, ali da mu je još draže što su građani položili veliki ispit.

-Duž cele staze ljudi su bili na ulicama, iznosili vodu i voće, rashlađivali nas jer je bila velika vrućina, zaista je bilo mnogo dobre energije i svaka čast celoj Rumi, dodaje Maravić.

Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji osvojili su Laslo Gregor i Lajoš Ferenc iz Mađarske, a u ženskoj naša čuvena atletičarka Teodora Simović iz Novog Pazara i Nevena Jovanović iz beogradske “Crvene zvezde”. Svi učesnici polumaratona dobili su diplome i medalje, a organizatori su se pobrinuli za značajan novčani  nagradni fond za najbolje.

Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma naglasio je da se raduje novom početku koji će Rumu obeležiti i u narednim decenijama.

Osim polumaratonske i biznis štafetne trke, organizovana je i trka zadovoljstva u dužni od 3 kilometra, a posebna zanimljivost je bila i Neon bambini puzeća trka gde su se nadmetali najmlađi Rumljani u puzanju trasom dugom 4,5 metra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*