(ВИДЕО) Пријем за вишеструке добровољне даваоце крви у Градској кући

У Градској кући у Руми поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви одржан је пријем за вишеструке даваоце,  а један од њих је Милорад Марковић који је крв дао стотину пута. 
Рума је једна од општина која може да се похвали већим бројем давалаца, односно чињеницом да се развија и подмладак.
„Морам напоменути да је у току ове године негде проценат добровоних давалаца порастао преко 22 посто што је похвално  с обзиром на ситуацију у којој се налазимо и надамо се да ћемо у наредним годинама успети овакво стање да одржимо“, рекао је Мирослав Милошевић, председник УО Црвеног крста Рума.
Велике заслуге зауспешност акција добровољног давања крви има румски Црвени крст, а пријем за вишеструке даваоце крви у градској кући сада је већ традиција.
„Време које је иза нас нам говори о значају добровољног давања крви, а бојим се и да време које је испред нас на обавезује на хуманитарни рад, поготово када су у питању акције добровољног давања крви“, истакао је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.

Данас су плакете и захвалнице додељене за укупно 79-оро давалаца који су пет, десет, двадесет, тридесет пет, петдесет, седамдесет пет и сто пута дали крв. 

 

Весна Самарџија