Premijerka u poseti pogonu „Naš med“ u Rači (VIDEO)

Premijerka Ana Brnabić obišla je juče  pogon za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ u Rači. Premijerka je istakla da je prošla godina bila rekordna što se izvoza meda tiče jer je ostaverna vrednost od 15 miliona dolara.

Prilikom posete pogonu za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ pogon u Rači premijerka Srbije Ana Brnabić je istakla da će 2020-ta godina ostati upamćena po rekordnom izvozu meda čija je vrednost 15 miliona dolara. Brnabićeva ističe da su pčelari uspeli da plasiraju med i na tržište Saudijske Arabije i da očekuje otvaranje i drugih tržišta, uz podršku Vlade Srbije.

I ostali poljoprivrednici bi trebalo da se ugledaju na pčelare i udruže se na sličan način, poručila je juče premijerka. Ona je kazala da pčelari sada imaju sigurnost i predvidivost i znaju šta ih očekuje u budućnosti.

Premijerka je potvrdila da će pčelari i dalje imati pomoć Vlade Srbije i istakla  da će vlada insistirati na digitalizaciji poljoprivrede te da će naša zemlja  imati i evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi u Novom Sadu. Prilikom posete pogonu u Rači, Brnabićeva je rekla da očekuje da u narednih nekoliko nedelja  bude i polaganje kamena temeljca za Biosens institut kao evropski centar izvrsnosti digitalne poljoprivrede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*