Predsednik Vučić na otvaranju fabrike nudli u Rumi

Kompanija “CG Corp Global” iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi „CG Foods Europe“, u kome će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai. Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a pored njega i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, pojedini ministri iz Vlade Srbije, ambasadorka Indije i vlasnik  kompanije Binod Čodri.

Ovo je prva fabrika za proizvodnju nudli brenda Wai Wai na starom kontinentu. Dobar geografski položaj Rume, opremljena industrijska zona i kvalitetna radna snaga razlozi su što u Rumu dolazi sve veći broj investitora, rekao je između ostalog Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma.

„CG Corp Global posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta. Trenutno u rumskoj fabrici radi stotinu zaposlenih a ugovorom je predviđeno da posao dobije 406 lica“, rekao je prilikom otvaranja fabrike predsednik Vučić i izrazio nadu da će ovakvih investicija biti i u budućnosti.

Fabrika se prostire na 6.000 kvadarata, a  investicija je vredna blizu devet miliona evra i predstavlja  tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru “Cinovation” grupe. Vlasnik CG Corp Global, Binod Čodri, poklonio je predsedniku  Aleksandru Vučiću šal, tradicionalni poklon Nepalaca, kao i figuru – statuu Bude.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*