Nova Pazova: Ministar Đorđević svečano otvorio 11. Regionalni sajam privrede Nova Pazova: Ministar Đorđević svečano otvorio 11. Regionalni sajam privrede
11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi okupio je više od 150 izlagača iz oblasti metalne i plastiče galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT... Nova Pazova: Ministar Đorđević svečano otvorio 11. Regionalni sajam privrede
11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi okupio je više od 150 izlagača iz oblasti metalne i plastiče galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila, obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede turizma i ugostiteljstva. Čast da otvori sajam pripala je ministru rada, zapošljavanja , socijalnih i boračkih pitanja u Vladi Srbije Zoranu Đorđeviću koje je izneo podatak je je nezaposlenost u našoj zemlji u ovom trenutku nikad manja.
“Naravno smanjenje nezaposlenosti ne treba da nas zadovolji, ona i dalje treba da se smanjuje i trudićemo se svim merama koje Vlada sprovodi da tako bude i ubuduće i nadam se da ćemo na sledećem sajmu izneti još bolje podatke. Ovaj sajam pored toga što je bitan za Srbiju, Vojvodinu i Staru Pazovu, bitan je i za male privrednike da vidimo na koji način i mi njima možemo da pomognemo”, istakao je danas Zoran Đorđević, ministar rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja u Vladi Republike Srbije.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da se Regionalni sajam privrede organizuje 11. godinu zaredom sa ciljem da posetioci vide ono što privreda u ovom kraju ima da ponudi, kao i da postane mesto okupljanja poslovnih ljudi i preduzetnika kako bi se obezbedila realizacija novih poslovnih zamisli i ideja, i ostvarila nova ulaganja u privredu Srema.
Predstavnici Sremske privredne komore, koja je pored Opštine Stara Pazova jedan od organizatora Sajma privrede, istakli su na otvaranju da su sve sremske lokalne samouprave aktivni učesnici u razvoju privrede i da je trenutno na teritoriji Srema aktivno 4.085 privrednih društava i oko 10 hiljada preduzetnika, te da je razvoj male privrede tradicija koja u ovom regionu traje više od 40 godina, ali da problem nastaje kada nema adekvatne radne snage.
“Zajedno sa školama na teritoriji Srema sa uspehom organizujemo dualno obrazovanje i želim da kažem da smo i ovih dana svedoci potpisivanja sporazuma, a sve u cilju da bi naša privreda imala odgovarajući i kvalifikovani kadar”, rekao je Đorđe Božić, v.d direktora Sremske privredne komore.
Pored predstavljanja privrednika iz celog regiona, tokom dva dana trajanja sajma predviđen je i prateći program u sklopu kojeg će biti održane razlićite prezentacije, susreti privrednika kao i Sajam zapošljavanja koji je zakazan za petak i na kojem će biti ponuđeno oko 400 radnih mesta za sve one koji traže zaposlenje.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar