Nova Pazova: Ministar Đorđević svečano otvorio 11. Regionalni sajam privrede

11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi okupio je više od 150 izlagača iz oblasti metalne i plastiče galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila, obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede turizma i ugostiteljstva. Čast da otvori sajam pripala je ministru rada, zapošljavanja , socijalnih i boračkih pitanja u Vladi Srbije Zoranu Đorđeviću koje je izneo podatak je je nezaposlenost u našoj zemlji u ovom trenutku nikad manja.
„Naravno smanjenje nezaposlenosti ne treba da nas zadovolji, ona i dalje treba da se smanjuje i trudićemo se svim merama koje Vlada sprovodi da tako bude i ubuduće i nadam se da ćemo na sledećem sajmu izneti još bolje podatke. Ovaj sajam pored toga što je bitan za Srbiju, Vojvodinu i Staru Pazovu, bitan je i za male privrednike da vidimo na koji način i mi njima možemo da pomognemo“, istakao je danas Zoran Đorđević, ministar rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja u Vladi Republike Srbije.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da se Regionalni sajam privrede organizuje 11. godinu zaredom sa ciljem da posetioci vide ono što privreda u ovom kraju ima da ponudi, kao i da postane mesto okupljanja poslovnih ljudi i preduzetnika kako bi se obezbedila realizacija novih poslovnih zamisli i ideja, i ostvarila nova ulaganja u privredu Srema.
Predstavnici Sremske privredne komore, koja je pored Opštine Stara Pazova jedan od organizatora Sajma privrede, istakli su na otvaranju da su sve sremske lokalne samouprave aktivni učesnici u razvoju privrede i da je trenutno na teritoriji Srema aktivno 4.085 privrednih društava i oko 10 hiljada preduzetnika, te da je razvoj male privrede tradicija koja u ovom regionu traje više od 40 godina, ali da problem nastaje kada nema adekvatne radne snage.
„Zajedno sa školama na teritoriji Srema sa uspehom organizujemo dualno obrazovanje i želim da kažem da smo i ovih dana svedoci potpisivanja sporazuma, a sve u cilju da bi naša privreda imala odgovarajući i kvalifikovani kadar“, rekao je Đorđe Božić, v.d direktora Sremske privredne komore.
Pored predstavljanja privrednika iz celog regiona, tokom dva dana trajanja sajma predviđen je i prateći program u sklopu kojeg će biti održane razlićite prezentacije, susreti privrednika kao i Sajam zapošljavanja koji je zakazan za petak i na kojem će biti ponuđeno oko 400 radnih mesta za sve one koji traže zaposlenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*