Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik rumske opštine obišli početak radova na rekonstrukciji ulica u Rumi

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, u društvu svojih saradnika i predsednika Opštine Ruma, obišli su početak radova na rekonstrukciji ulica 15. maj i 15. avgust u Rumi. Pokrajinski premijer ocenio je tom prilikom da je Ruma opština koja beleži napredak u svim oblastima. Ukupna povrsina koja će biti potpuno rekonstruisana je 13554 metara kvadratnih, dok vrednost radova iznosi 266,5 miliona bez PDV-a. Predviđeni rok za završetak radova je 14. jul 2021. godine.

Zajednički projakat vredan 320 miliona dinara, rekonstrukcija dve važne gradske ulice u dužini od oko dva kilometra, Pokrajina finansira sa čak 200 miliona dinara, a radovi podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju kako nadzemnih tako i podzemnih instalacija, parkinga i zelenih površina. S obzirom na dužinu ulica, rekonstrukcija se odvija fazno, pa su tako prvi radovi počeli u ulici 15. maj, u delu koji se proteže između Kudoške i Vrdničke ulice. Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, istakao je da ga raduje snažna podrška Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja, te da je teško i nabrojati sve projekte u kojima je Ruma imala podršku pokrajine.

Rok koji je predviđen za završetak rekonstrukcije ovih rumskih ulica je jul naredne godine, a površina koja je obuhvaćena projektom iznosi 13554 kvadratna metra. Ovom posetom remijera Mirovića najavljena je i nova podrška Rumi, koja bi tu opštinu, izgradnjom fruškogorskog koridora, postavila na centralno mesto ne samo u Sremu, već i u širem regionu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*