Predsednik Nikolić otvorio fabriku „Indofud“ u Inđiji

Tomislav Nikolic,predsednik Republike Srbije svečano je otvorio indonežansku fabriku „Indofud“ u Indjiji. Svečanom otvaranju prisustvovao je pokrajinski premijer Igor Mirović i predsednik opstine Indjija Vladimir Gak. Fabrika za proizvodnju nudli sa radom je pocela pre vise od mesec dana, a danas je zvanicno otvorena.

Predsednik  Nikolić poručio je da investicija kompanije „Indofud“ samo potvrđuje činjenicu da je Srbija pravo mesto za investiranje i naveo da će na robi, uz ime Indofud, pisati i „Proizvedeno u Srbiji“.

20160902_102507

Za Inđiju, koja ima oko 47.000 stanovnika i jedna je od najrazvijenijih opština u Srbiji, razvoj prerađivačke industrije ima ključnu ulogu u razvoju privrede, istakao je Igor Mirović, pokrajinski premijer.

„Indofud“ je jedina indoneržanska investicija u Evropi a zadovoljstvo je veće jer se nalazi baš u Inđiji, istakao je Vldimir Gak, predsednik opštine Inđija i dodao da su u razgovorima sa Indonežanskim investitorima i ambasadorom ponudili svu neophodnu pomoć pri realizaciji ove ali i svih narednih investicija.

20160902_112037

Prisutne na otvaranju fabrike pozdravio je i direktor kompanije Indofud Akston Salem kao i ambasadaor Indonezije u Srbiji, Heri Kandoa. Oni su su se zahvalili Vladi Srbije na podsticajima i dobroj saradnji i poručivši da će Salim grupa, čija je članica kompanija Indofood, nastaviti da doprinosi proširenju ekonomskih i drugih odnosa dve zemlje.

Investicija Indofuda u fabriku u Inđiji, prva u Evropi, vredna je više od 11 miliona evra, u prvoj fazi biće zaposleno 100 radnika, a plan je da, kada invesicija bude zaokružena, taj broj dostigne 500. Kompanija Indofud je jedan od svetskih lidera u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, njihov proizvod „Indomi“ je najpoznatiji i najveći brend nudli u svetu, a procena je da u Srbiji za njegovu proizvodnju bude i do 90 odsto domaćih sirovina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*