Povećana potražnja ribe na tržištu

Cene ribe u hipermarketima i ribarnicama su iste kao lane. Potražnja u pojedinim ribarnicama u Rumi je, zbog Uskršnjeg posta poslednjih dana povećana, kažu trgovci. Najviše se kupuju šaran i pastrmka, a dobro se prodaje i pečena riba. Ponuda je izuzetno dobra, a najjeftinija je skuša koja košta 220 dinara, dok je najskuplji losos koji ima cenu od 1900 dinara.

U ribarnicama u Rumi ovih dana puno je posla. Vreme je Uskršnjeg posta kada mnogi obavezno konzumiraju ribu, a ponuda je izuzetno dobra. Šaran košta 440 dinara, oslić je 425, pastrmka sveža je 520, a živ tolstolobik ima cenu  od 290 dinara, dok u šniclama ima cenu od 520 dinara. Cene su približno iste, i kako kažu prodavci nisu se menjale već nekoliko godina.

Potrošnja ribe je uvek u vreme posta povećana pa se u ribarnicama trude da ribe bude u dovoljnim količinama i to različitih vrsta jer trgovci dobro znaju koja najbolje prolazi na tržištu.

Slična situacija je i u ostalim ribarnicama širom Srema. Ponuda izuzetno dobra, cene prihvatljive a ono što je veoma važno je i mogućnost kupovine pečene ribe što u današnje vreme mnogima odgovara. Pored gotove ribe, mnogi u vreme posta kupuju i kuvanu posnu hranu koje pripremaju pojedine firme i pekare. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*