Potpisani ugovori za pomoć ibeglim i raseljenim licima

U Gradskoj kući u Rumi potpisani su i uručeni ugovori za pomoć izbeglim i raseljenim licima, koja su ranije od Opštine Ruma dobila kuću i tako rešila pitanje stambenog zbrinjavanja. Po 200.000 dinara za nabavku građevinskog materijala, dobilo je 10 porodica sa teritorije Opštine Ruma, a građevinska kompanija koja je tenderom izabrana kao najpodobnija, isporučiće materijal  u najkraćem mogućem roku.

Deset porodica iz rumske opštine, imaće priliku da sanira probleme na svojim kućama, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja je u saradnji sa Povereništvom za izbeglice i migracije Republike Srbije, obezbedila građevinski materijal u vrednosti od 200,000 dinara, kao pomoć izbeglim i raseljenim licima, koji su novi dom pronašli u ovoj sremskoj opštini. Verica Despot je iz Sanskog Mosta u Stejanovce došla 1995. godine, a 2013. je od Opštine Ruma dobila kuću, na kojoj će sada adaptirati i sanirati dotrajali krov, ponovo zahvaljujući lokalnoj samoupravi. Itiče da je veoma zahvalna jer Ruma prepoznaje potrebe svojih građana.

Prvi čovek opštine naveo je da je  potpisivanjem ugovora završen projekat pomoći  izbeglim licima, te naglasio da je to još jedan dokaz da rumska lokalna samouprava podjednako obraća pažnju na sve svoje građane. Građevinski materijal u vrednosti od 2.000.000 dinara, do kraja meseca, porodicama će dostaviti kompanija „Mas promet“ iz Novog Sada, koja je izabrana kao najbolja za ovu nabavku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*