Ponovo otvorena škola rukometa u Laćarku

Nakon višegodišnje pauze, u Laćarku je ponovo počeo sa radom Rukometni klub LSK, u okviru kojeg je oformljena i besplatna škola rukometa za najmljađe. Zahvaljujući rukovodstvu kluba, laćarački mališani su u prilici da se oprobaju u ovom sportu, ali i da svoje slobodno vreme provedu na najbolji mogući način –  baveći se sportom.

Prema rečima Miće Vuletića, koordinatora u Rukometnom klubu LSK, čitava priča je počela tako što su se bivši laćarački rukometaši okupili i rešili da ponovo startuju sa treninzima.

– Ponovo smo pokrenuli inicijativu, uz Sportski savez grada Sremska Mitrovica, koji nam je dao zeleno svetlo. Oformili smo kvalitetnu i stručnu upravu, sa sportskim timom koji će dobro da funkcioniše. Inače, imamo sve selekcije, od škole rukometa, koju pohađaju devojčice i dečaci, do muške i ženske ekipe. Registrovali smo se kao rukometno udruženje i nameravamo da u narednom periodu uzmemo učešće i u takmičenjima – rekao je Mića Vuletić.

Kako navodi Snežana Novoselac, predsednica kluba, u planu je proširenje kluba, čija su vrata otvorena za sve zainteresovane ljubitelje rukometa. Treninzi se odvijaju ponedeljkom i četvrtkom od 21 čas, kao i subotom od 16 časova, u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*