Помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог срећна због мањка Срба: Нови СКАНДАЛ Нине Митић

Foto: MINRZS

Помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Нина Митић, поново се огласила на свом Инстаграм профилу, наслађујући се што у Србији живи мање људи него на претходном попису. Не тако давно, пре него што је Попис становништва био готов, Митићева је дала себи за право да, како она каже “угрубо” износи податке о броју становника, а сада по свему судећи ужива у чињеници да је нашег народа мање него раније.

У Србији 2020. године умрло 15.393 особе више него 2019.

Помоћница министра је очигледно “заборавила” да се цела планета претходне две године борила са пандемијом коронавируса који је однео милионе жртава на свету. Према подацима Републичког завода за статистику, 2020. године је умрло 15.393 особе више него 2019. Затим,  само од јануара до октобра 2021. године, преминула је 21.581 особа више него у истом периоду претходне године. Подаци из ове године се не разликују много, а тачне бројке ћемо знати за неколико месеци. То значи да је, као последица ове опаке болести, проценат смртности значајно скочио само у последње две године. Да ли је то разлог за наслађивање? Нина Митић очигледно сматра да јесте.

Опчињеност Северноатлантским војним савезом

Истини за вољу, ништа друго се и није могло очекивати од особе која се представља као помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог, а уствари се бави измишљеном заштитом људских права, геј популације и разних западњачких “слобода” које су већ неколико деценија уништавале слободни свет и против који се у овом тренутку подижу слободарске земље широм планете.

Митићева се иначе позива и на своје војне контакте, под чим вероватно брани НАТО структуре из деведесетих година које су бомбардовале наш народ два пута – 1995. године у Републици Српској и 1999. у СР Југославији. Исти тај НАТО пакт годинама је широм света проносио “вредности” које брани и Митићева, па зато и не треба да чуди њена опчињеност Северноатлантским војним савезом.

Foto: 24sedam.rs

И не треба имати никакве заблуде. Иако је западњачка глобалистичка пропаганда препуна речи као што су “толеранција”, “љубав”, “права” и сл. иза тога се увек крије интерес глобалистичких елита. Баш као што је својевремено Мадлен Олбрајт, на питање новинара да ли је смрт пола милиона ирачке деце вредна цена за оно за шта се она залаже, самоуверено одговорила да је “одлука била тешка али да она верује да је вредно”. Исто тако, данас помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Нина Митић не може да сакрије задовољство чињеницом да је пандемија коронавируса за само две године однела десетине хиљада живота у нашој земљи.

Зашто се Митићева радује што је грађана Србије мање

Нажалост, ово није први пут да Митићева износи злонамерне и нетачне податке. Подсетимо, она је недавно на свом Инстаграм профилу тврдила да у Србији живи три милиона грађана мање него што је то био случај на попису 1981. године. Опште је позната ствар да се тада попис становништва вршио на територији целе СР Србије, укључујући и Аутономне покрајине Војводина и Косово. После нелегалног проглашења независности тзв. државе Косово 2008. године, од када траје привремена окупација јужне српске покрајине, не постоји могућност да се изврши попис на тим просторима. То је сигурно знала и Нина Митић, али јој то није сметало да свесно обмањује грађане.

Зашто се Митићева радује што је грађана Србије мање – то је њена приватна ствар. Али зашто се таква особа налази на месту помоћнице министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог – то је већ питање за ширу јавност, јер је сасвим оправдано сумњати да неко са таквим ставовима не може обављати јавну функцију у корист свих грађана наше земље.

nsuzivo.rs